Redenen waarom u uw tuin zou moeten aanleggen
Tuin en Terras

Hoe uw vijver te verzorgen en schoon te houden!

Het kopen van een vijver in uw tuin is een mooie aanwinst, waarvan u het hele jaar door kunt genieten. Het beste aan een vijver is dat het een eigen ecosysteem heeft. Er zijn zo veel verschillende soorten vissen, amfibieën en andere dieren die goed gedijen in vijvers. Het is een interessant gezicht om te zien! Wanneer u een vijver in uw achtertuin wilt aanleggen, moet u met heel wat zaken rekening houden. Het gaat niet alleen om de juiste waterpartij en het juiste landschap, maar er zijn ook onderhoudseisen waar u rekening mee moet houden. Een vijver schoonhouden lijkt misschien een lastige taak – vooral als hij vol zit met modderig sediment of algen – maar wij maken het u graag gemakkelijk!

Wat heb je nodig?

Om te beginnen moet u beslissen wat voor soort vijver u wilt aanleggen. Er zijn verschillende soorten vijvers – er zijn visvijvers, siervijvers en watertuinen, afhankelijk van het soort waterpartij dat u wilt aanleggen. U moet ook rekening houden met de grootte van uw vijver. Wat is de maximale hoeveelheid water die u in uw achtertuin kunt opslaan? U moet ook nadenken over hoe diep u de vijver wilt hebben. Er zijn nog andere factoren waar u aan moet denken, zoals het soort fauna dat u in uw vijver wilt, hoe u de vijver wilt beplanten en waar u hem in uw tuin wilt plaatsen. U moet ook rekening houden met de waterbron. Heeft u genoeg water om uw vijver van water te voorzien? Hoeveel water heeft u nodig om de vijver elke dag te vullen?

Hoe verzorgt u een vijver?

Een goed onderhouden vijver ziet er mooi uit en blijft dat vele jaren. Het eerste wat u moet doen is het vuil uit de vijver verwijderen. Dat kunt u doen met behulp van een schepnet. Hiermee verwijdert u overtollige bladeren en ander organisch materiaal dat zich in de vijver heeft opgehoopt. U wilt dit regelmatig doen, omdat het helpt om het overtollige sediment dat zich in de vijver opbouwt, te verwijderen. Maak het filter regelmatig schoon. Maak het filter om de paar weken schoon om alle deeltjes en sedimenten te verwijderen, die schadelijk zijn voor uw vissen. U kunt dit doen met een filterreinigingsapparaat of door het filter gewoon met water uit te spoelen. Test de waterkwaliteit van uw vijver regelmatig. Zo kunt u eventuele problemen, zoals algengroei of waterverontreiniging, opsporen en aanpakken.

Vang het afvloeiende water op

Een vijver is een prima plek om regenwater op te vangen en te bewaren, maar afspoeling uit uw tuin kan het ecosysteem in uw vijver schaden. Regenwater kan schadelijke stoffen bevatten zoals stof, bacteriën en pesticiden, dus u moet ervoor zorgen dat dit niet in uw vijver terechtkomt. Eén manier om dit te doen is door een regenton te installeren. Dat is een prima manier om water voor uw tuin op te slaan, en het houdt ook verontreinigende stoffen uit uw vijver. Om ervoor te zorgen dat u het water effectief opvangt, moet u ervoor zorgen dat het oppervlak van de vijver waterpas is. Als het oppervlak een kuil vertoont, zal het regenwater er gewoon omheen en wegstromen. U kunt ook een drijvende waterplant gebruiken om het afvloeiende water op te vangen.

Onderzoek uw vismogelijkheden

Voordat u in uw vijver gaat vissen, moet u ervoor zorgen dat hij groot genoeg is voor het soort vis dat u wilt vangen. De meeste vissen gedijen in vijvers die tussen de 2 en 3 voet diep zijn, terwijl andere zoals de Japanse koi kunnen overleven in vijvers die zo ondiep zijn als 1 voet. Als u uw eigen vis wilt vangen, zorg er dan voor dat u zich aan de plaatselijke viswetten houdt. U kunt ook overwegen uw vijver uit te rusten met amfibieën, zoals kikkers, padden en salamanders. Als u vissen wilt gebruiken om ongedierte te bestrijden, overweeg dan het gebruik van muggenvissen, die muggenlarven eten.

Zorg voor een goede waterkwaliteit

Als u uw vijver onderhoudt, is het belangrijk om de waterkwaliteit in de gaten te houden. Er zijn veel verschillende soorten algen die in een vijver kunnen groeien, maar ze kunnen schadelijk zijn voor het ecosysteem. Als ze te veel groeien, kunnen ze het licht blokkeren, waardoor de planten in de vijver afsterven. U kunt waterherbiciden gebruiken om de algen in uw vijver te doden, maar zorg er wel voor dat ze veilig zijn voor uw waterdieren. U kunt ook natuurlijke methoden gebruiken om de algen in uw vijver te bestrijden. U kunt waterplanten of zelfs koper gebruiken om algengroei te helpen voorkomen. U moet ook de temperatuur van uw vijver in de gaten houden. Als het te warm wordt, kunnen uw vissen doodgaan. Er zijn verschillende manieren om het water koel te houden. U kunt een Oase vijverpomp installeren, waterlelies in het water planten of waterplanten gebruiken.

conclusie

Een vijver is een prachtig element om in uw tuin te hebben, en kan zelfs helpen om ongedierte weg te houden. Om uw vijver schoon en gezond te houden, moet u een goed filtersysteem installeren, het filter regelmatig schoonmaken en de waterkwaliteit regelmatig testen. U moet ook de temperatuur van uw vijver in de gaten houden en ervoor zorgen dat het niet te warm wordt, en waterplanten gebruiken om de groei van algen in het water te helpen controleren. Het aanleggen van een vijver in uw tuin is een fantastische manier om te ontspannen, en het is een prachtig element om te hebben.