Tuinleven

Hoe maak je een vuurkorf: Een gemakkelijk DIY Craft Project

Op dit moment is iedereen gefocust op het buitenleven, meer tijd buiten door te brengen en manieren te bedenken om onze achtertuin meer uitnodigend en comfortabel te maken. Eén manier om dit te doen is door een vuurplaats te plaatsen; het is perfect voor zwoele zomeravonden en kille herfstmiddagen. Een vuurplaats voegt warmte en karakter toe aan uw achtertuin, plus het is een geweldige manier om tijd door te brengen met vrienden en familie tijdens die lange winteravonden. Het is ook een betaalbaar doe-het-zelf project dat niet veel tijd of vaardigheden vergt. Het moeilijkste deel is het vinden van de juiste locatie voor de vuurplaats. Als je de perfecte plek hebt gevonden, kun je deze eenvoudige instructies volgen om je eigen DIY vuurplaats te bouwen. Om goed voorbereid te zijn kan je beginnen met het kopen van de Blackfox laarzen om goed aan de slag te gaan.

Wat heb je nodig?

Een vuurplaats kan van veel verschillende materialen worden gemaakt, waaronder steen, baksteen of beton. Het type materiaal dat u kiest hangt af van een aantal factoren, zoals uw budget, de look die u zoekt en hoeveel onderhoud het zal vereisen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende materialen voor vuurplaatsen: – Steen: Steen is een populaire keuze voor vuurplaatsen. Het is gemakkelijk te vinden en kost rond de $10 per ton. Er zijn veel verschillende soorten steen, zodat u er een kunt kiezen die goed bij uw buitenruimte past. Als u steen gebruikt, moet u eerst een bed van zand op de bodem van de put leggen om te voorkomen dat de steen gaat barsten. – Beton: U kunt een vuurplaats van beton maken als u een meer permanente structuur wilt. Het is ideaal voor gebieden die veel voetverkeer krijgen, omdat het bestand is tegen veel misbruik. Beton kan in elke vorm en maat worden gegoten, maar het is wel iets duurder dan steen en het kan een stuk rommeliger zijn om mee te werken. – Baksteen: Baksteen is een andere favoriet voor vuurplaatsen omdat het er echt aantrekkelijk en klassiek uitziet. U kunt nieuwe bakstenen gebruiken of hergebruikte bakstenen die u in een tweedehandswinkel vindt. Het grootste nadeel van het gebruik van baksteen is dat het zwaar kan zijn, wat het moeilijker kan maken om een vuurplaats te verplaatsen als u hem moet verplaatsen.

Stap 1: Graaf het gat

Het eerste wat u moet doen is de plek markeren waar de vuurplaats moet komen. Graaf een gat dat ongeveer 12 centimeter diep is en breed genoeg voor de vorm van uw vuurplaats. Zorg ervoor dat de vuurplaats op een veilige afstand van bomen of struiken staat, zodat deze niet in brand vliegen of beschadigd raken door de hitte. Zorg er ook voor dat de afstand tussen de vuurplaats en het huis groot genoeg is, zodat er geen schade kan ontstaan door vallende sintels. Zorg ervoor dat de grond droog is voordat u het gat graaft. Als de grond nat is, loopt u het risico veel klei en modder op te graven, wat het graven van het gat kan bemoeilijken. Als u het gat heeft gegraven, strijkt u de bodem glad en zorgt u ervoor dat deze waterpas is en volledig vrij van klei of viezigheid.

Stap 2: Leg de stenen

Nu kunt u beginnen met het leggen van de stenen. Begin met een basislaag van stenen die op de bodem van de vuurplaats komt te liggen, en vul de openingen tussen de stenen op met kleinere stenen. U kunt kiezen voor een vlak steenpatroon, een visgraatpatroon of een vuurplaatspatroon. Bij het kiezen van het patroon moet u er rekening mee houden dat de steen erg heet wordt, dus u wilt geen steen die oncomfortabel is om op te zitten. U kunt ook een decoratieve rand aan de vuurplaats toevoegen door dezelfde soort stenen te gebruiken. Als de stenen eenmaal gelegd zijn, bedek de hele vuurplaats dan met zand of aarde.

Stap 3: Leg de rand en de ring erop

Als u een decoratieve rand gebruikt, legt u die boven op de aarde voordat u de ring plaatst. De ring komt bovenop de decoratieve rand als de vuurplaats klaar is. Een ring is een must voor de veiligheid. Het voorkomt dat de stenen in de kuil vallen en na verloop van tijd losraken. Het maakt het schoonmaken van de vuurplaats ook makkelijker, omdat u zich geen zorgen hoeft te maken over het oprapen van losse stenen. Als u een metalen ring gebruikt, kunt u deze direct op de grond plaatsen. Als u een houten ring gebruikt, moet u ervoor zorgen dat er een paar centimeter aarde over het hout ligt, zodat het niet gaat rotten na verloop van tijd.

Stap 4: Geniet van uw vuurplaats

Voeg tot slot een paar centimeter zand toe aan de bovenkant van de vuurplaats, zodat u gemakkelijk een vuur kunt maken. Gebruik brandhout dat geschikt is voor uw specifieke vuurplaats. Zorg ervoor dat u een brandblusser in de buurt hebt voor het geval er iets uit de hand loopt. Als u het vuur heeft gemaakt, leun dan achterover, ontspan, en geniet van de warme gloed van het vuur terwijl u tijd doorbrengt met vrienden en familie.

Conclusie

Een vuurplaats is een eenvoudige manier om uw achtertuin meer uitnodigend en gezellig te maken. Het is een betaalbaar project dat minimale vaardigheden vereist, en iedereen kan het doen. Bij het kiezen van de materialen voor uw vuurplaats, houd er rekening mee dat de stenen erg heet zullen worden, dus u wilt niet dat ze iets zijn waar mensen op zullen zitten of liggen. Heb je nou geen zin om zelf een vuurkorf te maken? Dan raden wij jou de luxe Cosiscoop XL aan voor een warme avond.