Waar vind je goedkope ideeën voor tuinmeubelen online
Inspiratie

10 beste patio bomen om onmiddellijke charme toe te voegen aan uw buitenruimte

Het creëren van een mooie buitenruimte kan een uitdagende taak zijn voor elke huiseigenaar. Het vergt zorgvuldige planning en overweging om het meeste uit uw ruimte te halen, en een van de belangrijkste elementen van een succesvol ontwerp zijn de juiste terrasboompjes. Of u nu op zoek bent naar een schaduwrijke plek om te ontspannen, een kleurrijke achtergrond om te entertainen of een uniek middelpunt, er zijn een aantal bomen die u kunnen helpen de perfecte buitenruimte te realiseren. Van groenblijvers tot bloeiende bomen, hier zijn 10 van de beste terrasbomen om direct charme toe te voegen aan uw buitenruimte.

Introductie

Niets zegt meer “thuis” dan de geur van verse bloemen in een huisparfum. Als u bloeiende bomen plant, kunt u het hele jaar door prachtige bloemen in uw tuin laten bloeien. Bloeiende bomen zijn een goede keuze voor patio’s, terrassen en andere kleinere ruimtes. Als u een terras aan het ontwerpen bent, kunnen deze bloeiende bomen een prachtig middelpunt vormen. Sommige bloeiende bomen, zoals de Japanse bloeiende kers, staan al honderden jaren in tuinen. Met hun delicate roze, rode en witte bloesems geven ze een zachte, romantische charme aan elke buitenruimte. Er zijn vele andere bloeiende bomen die perfect geschikt zijn voor kleinere ruimtes. Zo zijn de dwergspar en de dwergkuisboom kleine, geurige bloesembomen die uitstekende terrasbomen zijn. Met zoveel mooie bloeiende bomen om uit te kiezen, vindt u zeker de perfecte boom voor elk terras of terras.

Japanse esdoorn

De Japanse esdoorn is een populaire keuze voor patio’s en terrassen vanwege zijn grote verscheidenheid aan kleuren en maten. Deze boom is perfect voor kleinere ruimtes omdat hij zo breed als 3′ en zo hoog als 25′ kan worden. In de herfst veranderen Japanse esdoorns van kleur, met oranje, rode en gele tinten. Japanse esdoorns zijn relatief gemakkelijk te kweken en gedijen op verschillende grondsoorten. Ze geven de voorkeur aan volle zon, maar kunnen enige schaduw verdragen. Japanse esdoorns zijn gemakkelijk te verzorgen en perfect voor patio’s of bij een voetpad.

Bomen Cornoelles

Een van de meest geurende terrasbomen is de Bomen Cornoelles. Deze kleine boom kan tot 15′ hoog worden, waardoor hij een goede keuze is voor patio’s met beperkte ruimte. Bomen Cornoelles staan bekend om hun geurige witte bloemen die in het late voorjaar bloeien. De zoete geur doet denken aan honing en vanille. Bomen Cornoelles gedijen goed in de volle zon en een breed scala aan grondsoorten. Deze 10′ hoge boom is een goede keuze voor patio’s, vooral die bij een voetpad.

Magnolia’s

Magnolia’s zijn prachtige bloeiende bomen die een vleugje elegantie toevoegen aan elke buitenruimte. Er zijn veel verschillende soorten magnolia’s, die allemaal prachtige en geurige bloemen produceren. Magnolia’s zijn grote bomen, dus ze zijn het meest geschikt voor ruimtes met veel ruimte. Als u veel ruimte hebt, is een magnolia een uitstekende keuze voor uw terras. Magnolia’s geven de voorkeur aan rijke, goed gedraineerde grond, dus het is belangrijk om de grond voor het planten aan te passen. Magnolia’s zijn ook gevoelig voor een aantal plagen, waaronder bladluizen en schubben, dus het is belangrijk om uw bomen gezond te houden. Als ze bij een terras worden geplant, zijn magnolia’s een prachtige aanwinst die in het voorjaar voor een geuruitbarsting zorgt.

Japanse bloeiende kersen

Japanse bloeiende kersen zijn een goede keuze voor patio’s en terrassen dankzij hun prachtige bloemen en sierlijke buitenkant. Er zijn vele soorten bloeiende kersenbomen; sommige soorten hebben dubbele bloemen, andere enkele. Eén variëteit, Yozakura genaamd, heeft enkele roze bloemen die een paar dagen duren voordat ze verwelken. Een ander ras, Higan genaamd, heeft dubbele bloemen die in de loop van enkele dagen van roze naar wit verkleuren. Japanse kersen bloeien in het voorjaar, waardoor ze een goede keuze zijn voor terrassen en terrassen die wat kleur kunnen gebruiken. Bloeiende kersenbomen kunnen tot 25′ hoog worden, waardoor ze een goede keuze zijn voor terrassen en vlonders met veel ruimte. Deze bloeiende kersenbomen geven de voorkeur aan volle zon en vochtige grond, dus ze zijn een prachtige aanvulling op elk terras.

Oosterse rode knop

Oosterse rode knoppen zijn een goede keuze voor terrassen en wandelpaden dankzij hun levendige rode bloemen en unieke vorm. Deze planten zijn een soort wilde bloemen en zijn uitstekend in het toevoegen van een pop van kleur aan elke ruimte. Oosterse rode knoppen worden ongeveer 10′ hoog, waardoor ze een goede keuze zijn voor kleinere ruimtes. Deze plant gedijt goed in de volle zon, maar kan ook enige schaduw verdragen. Omdat het een wilde bloem is, zijn oosterse rode knoppen heel gemakkelijk te kweken en passen ze zich aan veel verschillende grondsoorten aan. Dit zijn slechts enkele van de vele planten die op terrassen en vlonders kunnen worden gebruikt. Of u nu een felle, levendige kleur wilt of iets subtielers, er is een plant voor elke smaak. Dit zijn slechts enkele van de vele planten die op terrassen en vlonders kunnen worden gebruikt. Of u nu een felle, levendige kleur wilt of iets subtielers, er is een plant voor elke smaak.