Zo geniet je van je tuin in de winter
Tuinleven

Zo geniet je van je tuin in de winter

Ongeacht uw klimaat, er zijn nog steeds manieren om in de winter van uw tuin te genieten. Planten die winterhard zijn tot koude temperaturen zijn de beste keuze voor wintertuinen. Hoewel de meeste bloeiende planten de kou niet goed verdragen, kun je planten kweken met opvallend blad. Daarna kun je genieten van de kleurrijke stengels en bladeren van je planten nadat de bloemen zijn afgevallen. Wintertuinieren is het perfecte moment om nieuwe planten uit te proberen en te experimenteren met het seizoen.

Als u in de winter van uw tuin wilt genieten, kunt u verschillende diersoorten een thuis bieden. Om kardinalen aan te trekken, installeer je feeders met grote zaden en vers fruit. Als je de voorkeur geeft aan blauwe gaaien, hang dan een feeder met pinda’s. Grosbeaks en eekhoorns zullen al het voedsel dat uit de feeder valt opruimen. Overweeg voor herten hooi in uw tuin te plaatsen.

Plant sierplanten om meer dieren in het wild aan te trekken. Veel sierplanten hebben interessante zaadkoppen. Deze voegen een extra interessante laag toe aan het winterlandschap. Planten die zaadkoppen produceren, trekken vogels en andere dieren naar uw tuin en zorgen ervoor dat uw tuin het hele jaar door mooi blijft. Deze planten geven ook kleur en textuur aan het landschap. Planten met felrode takken en gele bloesems in december zijn hiervoor een uitstekende keuze. Deze planten zullen niet alleen schoonheid toevoegen aan uw tuin, maar zullen ook voedsel bieden aan dieren in het wild.

Een andere geweldige manier om in de winter van uw tuin te genieten, is door foto’s te maken. Ijzige ochtenden zijn de perfecte achtergrond voor een foto met een winterthema. Als je de magie van het winterseizoen wilt vastleggen, probeer dan foto’s te maken van planten en kinderen. Voor de kinderen hoeft advent geen saaie kalender te zijn. Geef ze wat pit met een speurtocht in de tuin. Laat uw kinderen lekkernijen zoeken in de tuin.

Als je niet van het koude weer houdt, is wintertuinieren nog steeds een waardevolle activiteit. Je kunt je struiken en bomen nog steeds water geven, ze in jute wikkelen, ze beschermen tegen herten en wintermulch strooien. Naarmate de seizoenen veranderen, veranderen ook uw tuinactiviteiten. Je kunt bloemen planten, fruit oogsten en composteren. En vergeet niet je zakken tuinafval naar de stortplaats te brengen. En vooral ook in de winter van uw tuin genieten.

De winter is de perfecte tijd om bloembollen te planten. Bloembollen zorgen er niet alleen voor dat je niet verhongert, maar geven ook kleur aan je tuin. Je kunt zelfs vogelvoeders toevoegen om winterdieren aan te trekken. En, misschien wel het belangrijkste, de winter is een geweldige tijd om uw tuindromen met de realiteit te verzoenen. En vergeet niet uw notities en foto’s te ordenen, zodat u er in de winter van kunt genieten. Voor een mooie lente en zomer is er genoeg te doen in uw tuin.