Tuinleven

Ideeën om in de zomer van je tuin te genieten

Als u het meeste uit uw zomer wilt halen, volgen hier enkele ideeën om dit seizoen van uw tuin te genieten. Als je een fan bent van de natuur, geniet je misschien al van de voordelen van buiten zijn. Tijd doorbrengen in je tuin is een heerlijke manier om wat beweging te krijgen en je verbonden te voelen met de wereld om je heen. Hier zijn enkele tips voor het creëren van de perfecte buitenoase. Probeer deze eenvoudige, maar effectieve veranderingen:

Gebruik je dek. U kunt er een ontspannende plek van maken om te zitten en te genieten van de zomerlucht. Je kunt er zelfs een speelruimte van maken door een schommelzitje te installeren. Schommelstoelen zijn er in veel verschillende vormen, kleuren en maten. Velen van hen zijn zelfs geschikt voor twee personen. Voor extra charme kunt u knuffels of kussens op de stoelen plaatsen. Of je kunt andere leuke accessoires toevoegen om je achtertuin op een speelkamer te laten lijken.

Gebruik bloeiende planten. Je hoeft geen enorme tuin te hebben om bloemen toe te voegen. Bloeiende planten vormen een perfecte border in elke tuin. Of je nu een terras of een kleine container hebt, ze zijn gemakkelijk te kweken en vergen weinig tot geen onderhoud. Of je nu een kleine of een grote ruimte hebt, bloeiende planten zullen kleur en geluk in je zomertuin brengen.

Om uw tuin er mooi uit te laten zien, kan het hele gezin betrokken zijn. De beste manier om in de zomer het meeste uit uw tuin te halen, is door uw tuin ruim van tevoren te plannen. Door planten en hun behoeften te begrijpen, kunt u de perfecte omgeving voor entertainment creëren. U kunt een zomerse barbecue organiseren, vrienden uitnodigen of zelfs uw kinderen vermaken. Het beste is dat je dit allemaal kunt doen zonder veel geld uit te geven. Je hebt nog tijd om andere dingen te doen, zoals roadtrips of een strandtrip.

Planten spelen een belangrijke rol bij het comfortabel houden van uw tuin. Planten nemen warmte op en koelen de lucht, dus plant meer bomen. Door meer schaduw toe te voegen, wordt het comfortabeler om buiten te zitten. Als je al een boom hebt neergezet, overweeg dan om er een terras onder te bouwen. Andere planten die koele lucht produceren, zijn planten die over priëlen kunnen klimmen en uitgroeien tot kleine bomen. Je kunt zelfs wijnstokken planten die in hekjes klimmen.

Een andere manier om het aantal bloemen in uw tuin te vergroten, is door uw planten te laten afsterven. Deadheading is een belangrijk onderdeel van de bloemenverzorging. Het gebruik van een snipper of een knijpgereedschap om de bloemstengel aan de basis af te snijden, voorkomt dat de bloem zaad zet en zaden produceert. Deadheading moedigt de plant ook aan om te blijven bloeien als het weer het toelaat. Door je planten te onthoofden, verleng je ook de levensduur van je vaste planten en heb je een prachtige tuin om van te genieten.

Je planten water geven kan ook het seizoen verlengen. Als je je planten water geeft, moet je ze ‘s ochtends diep water geven, omdat dit de verdamping minimaliseert en je planten langer van de zonnestralen kunnen genieten. Je kunt ook overwegen om je tuin bij te tanken met een beetje water, maar onthoud dat je een boom niet midden in de zomer water kunt geven. Je kunt je buren vragen om je planten water te geven als je er een paar dagen niet kunt zijn.