Inspiratie

DIY Kerstversieringen: Eenvoudige en mooie ideeën om je te inspireren

Houdt u in januari net zoveel van Kerstmis als in december? Wij wel. Daarom hebben we een aantal briljante DIY-kerstdecoratie-ideeën voor je om je feestelijke zintuigen te prikkelen. Van tafelbomen tot peperkoekhuisjes, sneeuwbolornamenten en zuurstokrendieren, met deze ingenieuze knutselideeën haalt u de kerstvreugde in elk jaargetijde weer in huis. Er zijn zoveel leuke ideeën dat je zeker onze afspeellijst met DIY kerstdecoratievideo’s wilt bekijken voor meer inspiratie – er zijn veel snelkoppelingen in deze video’s die je tijd en moeite zullen besparen! Of het nu gaat om een eenvoudige heks van stro of een verlichte pinguïnboom, er is hier voor elk wat wils.

Table Christmas Decorations

Als er één goede manier is om uw kerstdecoratie te beginnen, dan is het wel met tafel kerstdecoraties. Tafel decoraties zijn ook een leuke manier om een feestelijk tintje toe te voegen aan uw tafel bij het vermaken van gasten zonder over-the-top te zijn. Van eenvoudige slinger tot een thema centerpiece, zijn er vele tafeldecoraties die u kunt gebruiken om een beetje kerstsfeer toe te voegen aan uw tafel. Er zijn veel verschillende kerstthema’s die u in uw decoratie kunt verwerken. Hier zijn een paar voorbeelden van tafeldecoraties die u kunt maken voor uw tafel deze kerst. – Adventskalender – Een adventskalender is een geweldige manier om de dagen tot Kerstmis af te tellen. Je kunt een adventskalender van bijna alles maken. Je kunt er snoepjes van maken, er een cadeautje van maken of er een kerstkous aan vastmaken. – Kerstboom – Je kunt van een kerstboom een tafeldecoratie maken door er kousen aan vast te maken of door kleine ornamenten aan de takken te hangen. U kunt ook een echte boom gebruiken en er ornamenten en slingers aan bevestigen om uw eigen kerstboom tafeldecoratie te maken. – Kerstkransen – Kerstkransen zijn geweldige decoraties voor de tafel. U kunt het gebruiken als een middelpunt door het plaatsen van cadeautjes en kleine kerstbomen op het of u kunt het gebruiken als een decoratie voor de zijkant van uw tafel door het plaatsen van kaarsen of kleine kerst ornamenten op. – Tafelkleed – Als je geen zin hebt om versieringen voor je tafel te maken, kun je gewoon een tafelkleed met kerstthema gebruiken.

Peperkoekhuisjes

Soms moet je alles uit de kast halen voor Kerstmis. Peperkoekhuisjes zijn de ultieme kerst traktatie en zijn een geweldig DIY kerst decoratie idee. Heb je geen zin om deze zelf te maken? Dan kan je ook gaan voor een Lemax kerstdorpje. Je kunt voor elke gelegenheid een peperkoekhuisje met een bepaald thema maken en ze rond het huis plaatsen. Peperkoek huisjes zijn niet alleen heerlijk, maar ze zien er geweldig uit! Als u wilt de volledige kerst ervaring te krijgen, dan is het maken van een peperkoek huis is de manier om te gaan. Je kunt veel verschillende decoraties gebruiken om je peperkoekhuisje uniek te maken. Hier zijn er een paar: – Candy canes – Candy canes zijn een must voor Kerstmis. Je kunt ze gebruiken om je peperkoekhuisje mee te versieren of je kunt ze gebruiken om je kerstboom mee te versieren. – Kerstboom – U kunt een kerstboom gebruiken om uw peperkoekhuisje te versieren. Je kunt een eetbare kerstboom gebruiken of een omtrek van een kerstboom die je kunt invullen met glazuur. – Kerstornamenten – U kunt kerstornamenten gebruiken om uw peperkoekhuisje te versieren. Je kunt ze op het peperkoekhuisje plakken of met glazuur zo maken dat het lijkt alsof ze aan het dak hangen. Als je na dit stuk tekst dus toch voor kersthuisjes gaat van Lemax kan je ze gemakkelijk kopen.

Sneeuwbol ornamenten

Wie houdt er niet van een sneeuwbol? Sneeuwbollen zijn een geweldige aanvulling op uw kerstversieringlijstje en ze zijn heel gemakkelijk te maken. Je kunt bijna elk type ornament gebruiken om ze te maken. Hier zijn een paar voorbeelden: – Geschenkdozen – U kunt geschenkdozen gebruiken om sneeuwbolornamenten te maken. U kunt de buitenkant van de geschenkdoos versieren en deze vullen met confetti. Vervolgens kunt u de geschenkdoos in een glazen kom plaatsen en er water in gieten. De geschenkdoos zal ronddrijven in de kom en je hebt een geschenkdoos sneeuwbol ornament. – Kerst speelgoed – U kunt kerst speelgoed te gebruiken om sneeuwbol ornamenten te maken. U kunt ofwel plaats het speelgoed in een geschenkdoos zoals hierboven of u kunt water gebruiken om een badkuip sneeuwbol ornament te maken. – Kerstbomen – U kunt een kerstboom te gebruiken om een sneeuwbol ornament te maken. U kunt ook kerst ornamenten toe te voegen aan de boom om het te laten lijken alsof de boom wordt opgehangen aan het dak van de sneeuwbol.

Spiked rendier

Rendieren zijn een must-have voor Kerstmis. Ze zijn schattig, zacht en schattig – de perfecte decoraties om de kerstsfeer in huis te brengen. Deze rendieren zijn echter een beetje anders dan de traditionele rendieren. Deze rendieren zijn gespijkerd! De rendieren met spijkers zijn perfect voor mensen die niet veel ruimte hebben en hun huis willen versieren, maar geen traditionele decoratie willen gebruiken. Deze rendieren met spijkers zijn ook een geweldige manier om wat kerstsfeer in je voortuin te brengen als je in een appartement woont en geen ruimte hebt voor een grote decoratie. Hier zie je hoe je rendieren met spijkers maakt: – Eerst moet je een sjabloon maken voor het lichaam van het rendier. Dit kun je doen door een groot papieren bord over te trekken. – Knip vervolgens het lijf van het rendier uit karton. Je kunt elk soort karton gebruiken, maar we raden je aan het karton eerst te versieren, zodat het er niet uitziet als karton. – Vervolgens moet je een sjabloon maken voor het gewei. Je kunt dit doen door een papieren bord over te trekken en het doormidden te snijden. – Als je het lijfje en het gewei hebt uitgetekend, kun je ze versieren met glitters, kerstpapier en pijpenragers. – Daarna kun je het gewei aan het hoofd van het rendier vastlijmen en het op een tafel zetten of aan het plafond hangen.

verlichte kerstboom

Een verlichte kerstboom is een geweldige decoratie voor elk seizoen en elke gelegenheid. Je kunt je boom laten lijken alsof hij bedekt is met lichtjes of versieringen toevoegen zoals sneeuwvlokken, ijspegels en andere kerstdecoraties om je boom feestelijker te maken. Hier zijn een paar geweldige manieren om je boom te versieren: – Kerstverlichting – Je kunt kerstverlichting gebruiken om je boom te verlichten. U kunt ze langs de takken van de boom rijgen of u kunt ze in een kerstboomrok plaatsen. – Sneeuwvlokken – U kunt sneeuwvlokken gebruiken om uw boom te versieren. Je kunt echte sneeuwvlokken gebruiken of je kunt je eigen sneeuwvlokken maken en de boom ermee versieren. – Ijspegels – Je kunt ijspegels gebruiken om je boom te versieren. Je kunt echte ijspegels gebruiken of je kunt je eigen ijspegels maken met pijpenragers en glitter. Er zijn veel manieren waarop je je kerstboom kunt versieren. U kunt ook gebruik maken van andere decoraties, zoals kerstkransen, kerst ornamenten, en geschenkdozen om uw boom te versieren. Er zijn veel verschillende kerstthema’s die u kunt opnemen in uw decoratie. Hier zijn een paar voorbeelden van kerstversieringen die u deze kerst kunt gebruiken. – Kerstverlichting – Kerstverlichting is een geweldige decoratie voor elke kerstboom. U kunt lichtjes gebruiken om de boom te versieren of u kunt lichtjes in een kerstboomrok plaatsen. – Kerst ornamenten – Kerst ornamenten zijn een andere grote decoratie voor een kerstboom. U kunt ze op de boom plaatsen of u kunt een kerstboomrok gebruiken om ze op te hangen. – Kerstkransen – Kerstkransen kunnen worden gebruikt om een kerstboom te versieren of worden geplaatst op de voordeur. – Kerst Geschenken – Kerst geschenken kunnen worden geplaatst rond het huis of op de kerstboom. U kunt zowel echte geschenken of geschenkdozen te versieren met gebruiken.

Conclusie

We hopen dat deze DIY kerstdecoraties genoeg zijn om je te inspireren om nog meer van dit feestelijke seizoen te houden dan je al doet. Of je nu houdt van bakken, knutselen, of gewoon graag creatief aan de slag gaat met je interieur, er is altijd wel een knutselwerkje met een kerstthema voor jou. Er is ook iets voor iedereen, ongeacht hun vaardigheidsniveau of ervaring. Denk dus niet dat je veel geld moet uitgeven aan versieringen. Ga in plaats daarvan creatief aan de slag met wat je hebt en maak iets moois voor je huis. Leg een voorraadje aan, zet uw creativiteitsmuts op, en ga knutselen deze kerst!